Groundscore
Image default
Business / Food and Related Products

Uitvindingen waar we vroeger van droomden

Als kind deden we het allemaal ontzettend graag: voorstellen hoe de toekomst eruit zou zien. Op televisie zagen we allemaal ideeën, in documentaires maar ook in geanimeerde series. We hadden de gekste ideeën over wat er in twintig jaar mogelijk zou zijn. Maar zijn die ook uitgekomen? De meeste niet natuurlijk, maar er zijn een aantal dingen waarvan we in het jaar 2000 alleen maar van konden dromen.

  1. Hoverboards

Ja echt! Tegenwoordig zijn er hoverboards in gebruik. Voor degenen die het niet weten, hoverboards zijn apparaten waar een mens op kan staan, waardoor de persoon in staat is te vliegen. In onze wildste fantasieën vlogen we er nu al allemaal mee vandoor, maar dat is nog niet het geval. Op het moment is de hoverboard alleen nog maar in gebruik in het leger. Nog even wachten dus.  

  1. Technologie in auto’s

Toegegeven, de compleet zelfrijdende auto’s die voorspeld waren, zijn er zeker nog niet. Maar er zijn wel al snufjes aan toegevoegd om de autorijder wat werk af te nemen. Neem bijvoorbeeld een draadloze achteruitrijcamera. Deze achteruitrijcamera waeco zorgt ervoor dat achteruit inparkeren een stuk makkelijker wordt. Maar er zijn ook andere snufjes. Zo zijn er auto’s die vanzelf stoppen als een object te dichtbij komt. Zo komen we steeds dichterbij die zelfrijdende auto.  

  1. Smartphones

Zo’n twintig jaar geleden waren we nog erg in de ban van de laptop. Want het had dezelfde functies en mogelijkheden als een computer, maar was veel minder zwaar. Hierdoor was de laptop een stuk makkelijker om mee te nemen van werk naar huis en vice versa. Tegenwoordig is de laptop het zwaarste apparaat wat we meeslepen. Onze smartphones en tablets hebben de exact zelfde functies als de laptop voor het grootste gedeelte, en kunnen we gewoon in onze zak meenemen. Echt een uitgekomen droom van de mensen die in 2000 zich om de laptop vergaapten.

https://www.vanzwitserland.nl/