Groundscore
Image default
Business / Food and Related Products

Welke bloeddrukmeter kopen?

Een bloeddrukmeter is een aankoop die je waarschijnlijk maar één keer doet. Een bloeddrukmeter kopen is dan ook geen makkelijke opgave als je er niet veel kennis van hebt. Er zijn veel verschillende bloeddrukmeters met ook verschillende prijzen. In dit artikel lees je daarom informatie om je te helpen met de vraag welke bloeddrukmeter je nu eigenlijk moet kopen. 

Wat is de beste bloeddrukmeter?

Op deze vraag is er geen eenzijdig antwoord. Natuurlijk zijn er enkele a-merken binnen de markt van bloeddrukmeters. Het is verstandig om voor deze merken te kiezen, omdat je er dan zeker van bent dat de bloeddrukmeters kwalitatief goed zijn en de keurlabels dragen. Maar binnen deze merken zijn er nog steeds verschillende prijsklassen. Het gaat hier echter niet om een verschil in kwaliteit, maar om een verschil in opties. Een goedkope bloeddrukmeter is prima geschikt om gewoon de bloeddruk op te meten. Met een duurder apparaat heb je meerdere functies en mogelijkheden om te meten. Zo kan het bijvoorbeeld dat het apparaat gekoppeld kan worden aan je pc of smartphone, je gemiddelde metingen kan uitvoeren, er geheugen is voor meerdere gebruikers of dat een onregelmatige hartslag gedetecteerd kan worden. 

Moet het toestel geijkt worden?

Hierover bestaan er vaak misverstanden. Op internet, in de handleiding of bij de dokter kan al eens gezegd worden dat de bloeddrukmeter regelmatig geijkt moet worden. Maar dat klopt niet. Een elektronische bloeddrukmeter kan je niet ijken. Het valt al eens voor dat de waarden verschillen bij de dokter en bij een meting bij het eigen apparaat. De toestellen van de huisarts zijn wel geijkt, maar bij een elektronischa apparaat kan dat dus niet. Maar een elektronische bloeddrukmeter kan wel jaarlijks gecontroleerd worden om een keuringsrapport te verkrijgen als die werkt zoals dat zou moeten. Voor iemand die medische diensten doet, kan dat gratis.

https://shopvoorgezondheid.nl