Groundscore
Business / Food and Related Products

Wat is een e-liquid?

De e-liquid, zonder deze vloeistof kan je gewoon niet elektrisch roken. Er zijn zoveel soorten e-liquids waardoor het niet moeilijk is een liquid te vinden met een smaak die aansluit bij je persoonlijke voorkeur. Met name voor beginnende, onervaren dampers is het belangrijk dat ze een liquid kiezen die hen goed bevalt. Vaak wordt dan ook gekozen voor een e-liquid met een tabakssmaak zodat het dampen zoveel mogelijk overeenkomsten heeft met echt roken.

 

Waaruit bestaat e-liquid?

E-liquids zijn samengesteld uit een aantal stoffen. We noemen die stoffen ingrediënten. De belangrijkste ingrediënten zijn PG, VG, een aroma (of meerdere aroma’s) en tenslotte nicotine. Het bestanddeel PG (propyleenglycol) heeft een voorname functie namelijk om diverse aroma’s aan elkaar te binden en tevens om een hoeveelheid damp te produceren. Tevens zorgt het voor een kenmerkend gevoel die het geeft op de longen tijdens het inhaleren. Overigens komt de stof propyleenglycol o.a. voor in allerlei levensmiddelen. Denk aan levensmiddelen zoals mix voor cake, koek en snoep en in frisdrank. VG (vegetable glycerine) daarentegen is het bestanddeel van e-liquids die uit plantaardige oliën wordt gehaald. Het is een stroperige stof en deze zorgt vooral voor een juiste ontwikkeling van damp. Van zichzelf heeft het een zoete smaak. Een andere stof die door fabrikanten van liquids wordt toegevoegd is een aroma. Tenslotte voegt de producent een bepaalde hoeveelheid nicotine toe een de e-liquid. Tevens zijn er nicotinevrije liquids op de markt. De stof nicotine is een schadelijke en zeer verslavende stof. Het zorgt o.a. voor beschadiging van de aderen, een verhoogde bloeddruk en hartslag.

 

Smaken uitproberen

We raden je aan om, indien je besluit om over te stappen op elektrisch roken, de tijd te nemen om verschillende soorten e-liquids uit te proberen. Heb je eenmaal een liquid gevonden die je echt lekker vindt? Dan is het veel gemakkelijker om definitief met je rookverslaving te breken en elektrisch roken vol te houden. Bij eliquidkopen.nl kun je voordelig je e-liquids bestellen. Hoe meer je besteld, hoe meer korting je krijgt. Ook zonder korting ben je bij eliquidkopen.nl het voordeligst uit!