Groundscore
Image default
Business / Food and Related Products

Verstopte wc? Maak er zelf korte metten mee!

 

Het kan wel eens voorkomen dat uw wc na een bezoek verstopt raakt. Dit is natuurlijk super vervelend en kan vies zijn om zelf op te lossen. In dit artikel leest u hoe u snel af komt van de verstopping zonder daarvoor een specialist in te schakelen. In dit artikel staan dé methodes om de verstopping in jouw wc gemakkelijk en snel weg te halen.

Trek de voorraadkast eens open

Heeft u een voorraadkast met allerlei spullen om te koken? Dan zult u vast wel baking soda hebben staan. Dit is het middel om te zorgen dat uw verstopping binnen no time wordt verholpen. Baking soda kan namelijk – in combinatie met azijn – er voor zorgen dat er een chemische reactie ontstaat. Door deze reactie komt de verstopping vrij zonder dat u ook maar één vinger hoeft vuil te maken. Gooi voor het beste effect een volle kop baking soda in uw wc en gooi er vervolgens een zelfde kop azijn bij. Deze twee middelen gaan borrelen dus schrik niet! Wanneer het is uitgeborreld (ongeveer een kwartier) kunt u er kokend water overheen gooien. Wacht vervolgens nog een half uur met doorspoelen. Spoel vervolgens uw wc door en uw wc werkt weer als nooit tevoren!

Trek de kledingkast open

Misschien niet de meest voor de hand liggende oplossing voor het verhelpen van uw verstopping, maar in uw kledingkast zit hét voorwerp om eenvoudig te zorgen dat de verstopping, namelijk de klerenhanger. Door de vorm van de kleerhanger komt u eenvoudig bij de verstopping en u kunt hem er eenvoudig mee weg halen. Haal voordat u te werk gaat natuurlijk wel de ijzeren hanger eruit!