Groundscore
Image default
Business / Food and Related Products

Unieke wijnrekken

Bent u een echte wijnkenner? Dan heeft u vast en zeker veel verschillende wijnflessen in huis staan. Hierbij hebt u een wijnrek nodig waarmee u deze wijnflessen gemakkelijk kan opbergen. Of u nou houdt van rode wijn, witte wijn of roséwijn, elke wijnkenner moet zo’n rek in huis hebben. Hierdoor heeft u niet alleen meer opslagruimte voor uw wijnen, maar is het ook goed voor de uitstraling van uw interieur. Een wijnrek kan de inrichting van uw keuken of huiskamer net dat extra beetje geven. Daarnaast zijn deze rekken ook nog eens gemakkelijk te verplaatsen, waardoor u ook nog eens flexibel bent met het opbergen van uw wijnen.

Welke wijn voor uw wijnrek

Of u nou wel of niet een wijnkenner bent, iedereen heeft wel een voorkeur voor een bepaald soort wijn. Houdt bijvoorbeeld meer van rode wijn of roséwijn? Misschien hebt u wel liever een droge witte wijn? Terwijl andere mensen juist een halfzoete wijn prefereren. Er zijn ook mensen die de smaak van de wijn minder belangrijk vinden, en juist kiezen voor een wijntje met een mooie kleur. De kleur van de wijn kan natuurlijk beïnvloedt worden door het toevoegen van kleurstoffen, maar dit heeft ook te maken met de kleur van de druiven. De echte kenners kiezen vaak voor een wijntje waar geen kleurstoffen in zitten. Zij zijn dus geheel afhankelijk van de kleur van de druif. Uw wijn kan dan bijvoorbeeld een grijze kleur hebben, dit komt door de toevoeging van rode druiven. Daarnaast bestaan er ook goudbruine wijnen. Deze zijn ook gemaakt van rode druiven, maar deze worden daarna langdurig gerijpt in houten vaten. Dit zorgt voor deze mooie goudbruine kleur. Dit zal prachttig staan bij uw wijnrek.

Suikergehalte in de wijnen

Er zijn ook mensen die naar het suikergehalte bij de wijnen. Zij hebben bijvoorbeeld een suikerziekte en moeten hier veel rekening mee houden. Zij zullen hierdoor bijvoorbeeld niet kiezen voor een zoete wijn, waar een hoog gehalte aan restsuiker in zit. In deze wijn zit dan vaak ook weinig zuren. Zij zullen eerder kiezen voor een droge wijn, waarbij een laag gehalte aan restsuiker aanwezig is. Hier zit dan weer meer zuren in.

https://eurocave.nl/wijnrek/