Groundscore
Image default
Business / Food and Related Products

Het schaakspel

Het nobele schaakspel is wel één van de meest veelzijdige en uitdagende spellen om tegenwoordig te spelen, en dat vinden wij van de Schaakkoning ook! Wij zijn namelijk koning in het aanbod van schaakspellen. Dat zult u ook zien wanneer u een kijkje neemt in onze webshop, waar we allerlei verschillende soorten en maten aan schaakspellen hebben zitten. Voor de echte schaakfanaten hebben we hier echt alles. Naast de normale versie van het schaakspel, hebben we ook speciale versies liggen. Denk maar aan KUBB Vikingen, of juist laser chess! U hoort het goed, schaken met lasers. Zeker een goede aanrader om eventueel kinderen meer de enthousiasmeren over het schaakspel. 

Het schaakspel, veelzijdig

Wat wij van de Schaakkoning vinden, is dat het schaakspel vooral veelzijdig is. Iedereen, jong en oud, kan er plezier van beleven, en dat vinden we heel mooi. In onze webshop kunnen er ook dingen gekregen worden die minder makkelijk in winkels te vinden zijn die toevallig ook schaakspellen verkopen. We hebben namelijk ook magnetische schaakspellen die makkelijker te gebruiken zijn onderweg, en ook losse schaakstukken of -borden. We begrijpen namelijk hoe jammer het is om een schaakspel te hebben waarvan slechts één stukje ontbreekt. Hoewel het makkelijk is om gewoon even een blokje ervoor in de plaats te gebruiken, is het toch niet hetzelfde. Daarnaast begrijpen we ook hoe jammer het is wanneer het bord van een heel oud schaakspel helemaal uit elkaar valt, terwijl de stukken nog in goede staat zijn. Daarom bieden we losse schaakstukken en -borden ook aan. 

Het schaakspel, voor jong en oud

Voor jong en oud zeggen we, dat is het schaakspel. Zeker voor jonge kinderen is het goed om op jonge leeftijd al te leren schaken. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat kinderen die op jonge leeftijd al leren te schaken, uiteindelijk beter presteren wanneer ze op school komen. Hoe komt dat? Op jonge leeftijd leren ze al logisch denken, problemen oplossen en rekenvaardigheid. Het schaken leert ook ruimtelijk inzicht. Daarnaast is het hartstikke leuk om te schaken met uw kinderen, en even samen geëngageerd te zijn.