Groundscore
Image default
Business / Food and Related Products

Consumenten kopen producten liever online

Consumenten kopen producten liever online

 

Online winkelen is al jarenlang enorm populair. Zowel jongeren als ouderen kiezen er steeds vaker voor om hun kleding of andere benodigdheden via het internet aan te schaffen. Heeft deze trend alleen te maken met het feit dat de prijzen vaak online lager zijn dan in fysieke winkels? Of komt het misschien doordat winkeliers door het drukke levensstijl te weinig tijd hebben om hun favoriete winkels offline te bezoeken? Hoewel beide redenen van toepassing zijn, geven liefhebbers van online winkelen ook andere argumenten voor hun nieuwe winkelgedrag.

 

Onlogische inrichting

Winkeliers die het liefst nieuwe producten online inslaan doen dat omdat zij zich aan een aantal punten ergeren wanneer zij een fysieke winkel bezoeken. De meest voorkomende klacht is dat zij zich niet kunnen vinden in de winkelinrichting. Daardoor besteden zij onnodig veel tijd aan het zoeken van de benodigde artikelen.

 

Verkeerde prijs

Voor veel consumenten is dit de druppel om een winkel niet meer fysiek te bezoeken: prijskaarten die bij het verkeerde artikel liggen. Dit is een veel voorkomend probleem bij erg drukke winkels. Soms ligt het ook aan de barcode printerdie bijvoorbeeld op de verkeerde manier is gebruikt door de winkeleigenaar. Bij de producten komt daardoor een prijs te staan die daar eigenlijk niet bij hoort.

 

Weinig personeel

Een ander veel voorkomende irritatie bij winkeliers is dat er op drukke dagen te weinig personeel aanwezig is. Dit leidt vaak tot een grote rommel in de winkel. Daarnaast worden artikelen op chaotische dagen te langzaam aangevuld. Klanten krijgen dan het gevoel dat het beter is om het product waar zij naar op zoek zijn online te bestellen.

Steeds meer mensen geven hun voorkeur aan online winkelen. Wanneer zij een winkel fysiek bezoeken, ergeren zij zich namelijk snel aan de onlogische inrichting. Daarnaast valt het klanten vaak op dat bij artikelen verkeerde prijzen staan aangegeven. Hoewel een goede barcode maker dat kan oplossen, staan een hoop winkels niet stil bij dat probleem. En tot slot ergeren consumenten zich ook aan het feit dat er op drukke dagen te weinig personeel aanwezig is.

https://coding.koenig-bauer.com/nl/