Groundscore
0

LED TL buizen als led verlichting

Kies voor LED TL buizen en zie je energierekening dalen

Je TL-buizen vervangen voor LED verlichting lijkt in eerste instantie misschien geen goede keuze, veel mensen denken dat LED verlichting plaatsen niet dezelfde energieopbrengst heeft. Niets is minder waar. Een LED TL buis heeft dezelfde lichtopbrengst en lichtkwaliteit als een conventionele TL buis. Dus ook in de garage of de werkplaats loont het om te kiezen voor LED verlichting

 

Geld over houden met LED TL buizen

Het lijkt bijna een verkooppraatje voor LED verlichting, maar het feit dat deze lampen veel zuiniger zijn dan gewone lampen is geen fabeltje. LED lampen zijn van zichzelf al zuiniger, maar worden bijvoorbeeld ook niet warm. Dus de energie die er in gaat wordt bijna helemaal gebruikt om te verlichten en gaat dus niet in warmte verloren. Wanneer je bedenkt dat een LED TL buis voor een besparing tot 65% op je energienota kan zorgen, dan is het niet zo’n moeilijke keuze om te maken toch?

 

LED TL buizen zijn milieuvriendelijk

Niet minder belangrijk dan het geld dat je overhoudt in je portemonnee is het feit dat led verlichting geen schade toebrengt aan het milieu. Er wordt bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van het schadelijke kwik dat wel in spaarlampen en normale TL buizen zit. Daarnaast gaat een LED TL buis veel langer mee dan een gewone TL lamp. Dit betekent dat er minder grondstoffen gebruikt hoeven te worden, want er worden immers minder lampen gemaakt. Ook daar is de natuur blij mee.

 

Ook op de lange termijn geld ver houden

Zoals hierboven al staat gaan LED TL buizen veel langer mee, vaak wel 10 tot 15 jaar. Omdat je minder vaak je lampen hoeft te vervangen, ben je dus ook minder geld kwijt aan deze lampen op de lange termijn.

Je ziet dus niet alleen direct een lagere energierekening bij het gebruik van LED verlichting, ook op de langere termijn ben je voordeliger uit. En je helpt het milieu een handje, redenen genoeg dus om je huidige lampen te vervangen door LED verlichting.

http://www.leds-depot.be/led-230v/led-tl-t8.html