Groundscore
0

Een Liebherr wijnkast koop je na een gedegen advies bij Cavepromotor

Liebherr wijnkast

Een wijnkelder is de grote droom van veel mensen, maar als je geen plaats hebt moet je wat anders regelen om je wijnen optimaal te bewaren. Veel mensen wijken dan ook uit naar Liebherr wijnkast omdat deze optimale bewaarcondities heeft. Deze gaan nog verder dan de bewaarcondities in een echte wijnkelder. In de wijnkelder worden geuren niet uit de lucht gefilterd wat in een wijnkast wel wordt gedaan. Dan komt daar nog het element bij dat je de luchtvochtigheidsgraad in een wijnkelder moeilijk kunt regelen. Een wijnkelder heeft vaak het negatieve effect van een te hoge luchtvochtigheidsgraad. Dit heeft als gevolg dat etiketten vervagen en loslaten, maar ook dat er schimmelvorming op de flessen kan ontstaan. Zeker wanneer de luchtvochtigheidsgraad boven de 75% komt ligt schimmelvorming in het verschiet. Flessen met een afsluiting van kurk zijn gevoelig aan slechte omgevingsgeuren. Kurk is een natuurproduct en laat lucht door. Hierdoor komen de onaangename geuren in de fles terecht. Met als gevolg dat u vindt dat de wijn niet lekker smaakt.

Om de luchtvochtigheidsgraad in een wijnkast te kunnen meten, levert Cavepromotor als enige wijnkast leverancier in Nederland een digitale hygrometer mee. Hierdoor kunt u zelf waarnemen wat de luchtvochtigheidsgraad is. Elke kast heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing om de luchtvochtigheidsgraad omhoog te brengen. Er zijn wijnkasten die alleen met lavasteentjes het niveau van de luchtvochtigheidsgraad omhoog kunnen brengen. Andere wijnkasten beschikken over een ventilator. In beide gevallen gaat u pas actie ondernemen wanneer het niveau te laag is. De wijnkastspecialisten van Cavepromotor kunnen u hierover perfect adviseren en informeren. Dit doen zij op het moment dat u de wijnkast heeft gekocht en weten in welke omgeving de wijnkast komt te staan. Het is belangrijk dat uw wijnkast op een plaats komt te staan waar de temperatuur niet onder de 10°C komt. Gebeurt dit wel, dan stopt de werking van alle huishoudtoestellen, dus ook van uw wijnkast. Heeft u alleen ruimte in een niet geïsoleerde garage, dan is het verstandig om een elektrisch kacheltje te plaatsen zodat de ergste kou uit de ruimte wordt gehouden. Een andere optie is om uw garage te isoleren.

Dan staat uw wijnkast in een leefomgeving waar omgevingstrillingen een negatief effect hebben op de wijnen die u wenst te bewaren. Om dit probleem te ondervangen levert Cavepromotor Vibration Reduction Blocks bij alle vrijstaande wijnkasten. Hierbij wordt de volledige wijnkast op de blokken geblokken. Doordat u de wijnkast vult met wijnen zakken de stelpoten en de glijder aan de achterzijde in de blokken.